Snoeien en kappen in Wallonië, Vlaanderen en Brussel

Het is belangrijk om je bomen regelmatig te verzorgen, om de 2 tot 5 jaar, om hun gezondheid te behouden en je veiligheid te garanderen. Slecht onderhouden bomen kunnen ernstige schade aanrichten aan eigendommen en mensen in geval van storm of sterke windstoten.

We bieden gratis offertes aan om je de beste zorg voor je boom te garanderen tegen de beste prijs en in de kortst mogelijke tijd. We kunnen ook zorgen voor het hakken (hout in boomstammen snijden), versnipperen enafvoeren van takken en snippers. Afhankelijk van de eisen van onze klanten kunnen we ook hout en afval terugwinnen en gebruiken om brandhout of compost van te maken.

Door goed voor je bomen te zorgen, kun je hun levensduur garanderen en mogelijke veiligheidsproblemen voorkomen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor al uw boomonderhoud.

Snoeien

Bomen snoeien houdt in dat de groei van een boom wordt gestuurd of beperkt om de veiligheid of het onderhoud te verbeteren. Er zijn verschillende technieken om bomen te snoeien om deze doelen te bereiken, waaronder :

  • Vormsnoei, waarbij de groei van een boom van jongs af aan wordt gestuurd om hem een harmonieuze, stabiele vorm te geven.
  • Zacht snoeien, waarbij technieken worden gebruikt die de boom respecteren om de groei te beperken en tegelijkertijd de gezondheid van de boom te behouden.
  • Uitdunnen, wat bestaat uit het verwijderen van omvangrijke of slecht georiënteerde takken om de circulatie van licht en lucht door de boom te verbeteren.
  • Sanitair snoeien verwijdert zieke of dode takken om de verspreiding van ziekten of gevaarlijke insecten te voorkomen.
  • Herstructureringssnoei heeft als doel om de boom te herstellen naar een stabiele, veilige vorm na schade veroorzaakt door stormen of andere externe factoren.
  • Architectonisch snoeien wordt gebruikt om een boom een bepaalde vorm te geven om esthetische of functionele redenen.
  • Veiligheidssnoei is bedoeld om takken te verwijderen die bij storm of sterke windvlagen schade aan mensen of eigendommen kunnen veroorzaken.
  • tuien, waarbij touwen of kabels aan een boom worden bevestigd om de verzwakte takken te verstevigen en de stabiliteit te vergroten.

Als uw bomen gesnoeid moeten worden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag om je bomen veilig en gezond te houden.

Slacht

We voeren bomenkapwerkzaamheden uit, waarbij “eenvoudige” bomen of bomen in kwetsbare of gevaarlijke situaties worden verwijderd. Deze bomen kunnen een risico vormen op materiële schade of persoonlijk letsel als ze omvallen.

We gebruiken verschillende technieken om bomen te vellen, afhankelijk van hun locatie en omgeving. We kunnen in de boom klimmen om hem te verwijderen of een telekraan gebruiken om grote bomen te vellen. Dankzij onze ervaring kunnen we voor elke klus een optimaal resultaat garanderen.

Trimmen

Ons gekwalificeerde team is gespecialiseerd inhet verwijderen van boomstronken. Daarom hebben we een breed scala aan apparatuur, met machines van verschillende afmetingen om de toegang tot de stronken te vergemakkelijken. We kunnen stronken snoeien tot een diepte van 40 cm. Afhankelijk van je wensen kunnen we het spaanders/aarde mengsel ter plaatse laten of zorgen voor de verwijdering ervan. Na ons bezoek is het land klaar voor een nieuw gebruik: het inzaaien van een gazon of het planten van een nieuwe boom. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor al uw behoeften op het gebied van boomstronkverwijdering.

Blanco

Ruimen bestaat uit hetvolledig verwijderen van alle vegetatie (bomen, planten, grassen, stronken, enz.) die de grond in een bepaald gebied bedekt. Dit proces is vaak nodig om een stuk grond klaar te maken voor toekomstig gebruik, zoals bebouwing, een moestuin, een pad of iets dergelijks.

We gebruiken een verscheidenheid aan apparatuur en machines om deze taak uit te voeren, waaronder bosmaaiers, stobbenfrezen, grondruimers en roterende frezen. Hierdoor kunnen we onze aanpak aanpassen aan de vegetatie en topografie van de locatie.

Door deze technieken te gebruiken, kunnen we alle vegetatie verwijderen en de grond volledig klaarmaken voor elk toekomstig project, of het nu gaat om een gebouw, een moestuin, een pad of iets anders. We zetten ons in om ons werk efficiënt en met respect voor het milieu uit te voeren. Aarzel niet om
contact met ons op te nemen
 voor al uw wensen op het gebied van blanking.

Plantage

Het werk van Cre’Arbor beperkt zich niet tot het vellen en snoeien van bomen. We zorgen ook voor de hele levenscyclus van de boom, inclusief het planten, wat we beschouwen als de belangrijkste fase in deze cyclus. Het is heel belangrijk om in dit stadium deskundig advies te krijgen.

Onze ervaren teams, van offerte tot oplevering, kunnen je helpen je project tot een goed einde te brengen en je tuin te verfraaien. We planten de scheuten of jonge bomen zorgvuldig zodat ze een mooie toekomst hebben. We streven ernaar om de meest geschikte soorten voor elke locatie te selecteren, rekening houdend met factoren zoals bodem, licht, klimaat en watervereisten. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor al uw behoeften op het gebied van het planten van bomen.

Onze diensten zijn beschikbaar in heel Wallonië, Brussel en Vlaanderen